- S vyjímkou arašídů rostou všechny ořechy na stromech. Kvalita a dostupnost čerstvých ořechů se liší podle roční doby
- Všechny ořechy jsou bohaté na vitaminy skupiny B a vitamin E a také na minerální látky, draslík, hořčík, vápník, fosfor a železo. Jsou vynikajícím zdrojem bílkovin. Většina ořechů je bohatá na vícenásobně nenasycené tuky ale neobsahují cholesterol. Nenasycené tuky dodávají nezbytné mastné kyseliny. Nejvyšší obsah těchto kyselin mají mandle, vlašské a lískové ořechy.
- Ořechy zlepšují látkovou výměnu a působí antirevmaticky
- Mladá jádra plodů ořešáku – vlašských ořechů jsou vlhká, méčně bílá a sladká
- Skořápka ořechů může být tenká nebo naopak velmi tvrdá a pevná
- Sušené vlašské ořechy mají hořkosladkou chuť
- Vlašké ořechy jsou velice výživné, neboť obsahují v průměru 70% tuků, obsahujících zejména velice zdravé nenasycené mastné kyseliny, 18% protejnů (bílkovin) a přibližně 3% sacharidů (cukrů). Nachází se v nich železo, selen, zinek, draslík, vitamín E a skupina vitamínů řady B. Ořechy svým tvarem tak trochu připomínají mozek a mozkové činnosti také prospívají
- Mají rovněž protizánětlivé vlastnosti, příznivě působí na srdečně-cévní choroby, regulují krevní tlak, snižují hladinu cholesterolu
Není skladem
Vlašské ořechy neloupané 500g
- Oblíbená pochoutka papoušků
- Zdroj vitamínů a minerálních látek
95.00 Kč (včetně 12% DPH)
Hmotnost | 530 g |
---|
Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.